Online lezing:
Maak de gezonde keuze, de makkelijke keuze

Woensdag 22 juni om 20.00 uur
Met huisarts Tamara de Weijer & Judith van der Horst

GRATIS deelname!

Wat je koopt als consument wordt sterk bepaald door de producten die in de supermarkt beschikbaar zijn. Producten die goedkoop, gemakkelijk, toegankelijk en lekker zijn, zijn het meest populair. Maar ze zijn lang niet altijd gezond. Daarnaast wordt ongezond eten zwaar vercommercialiseerd en ben je als consument minder geneigd om gezond eten te kopen. Een vicieuze cirkel die wereldwijd leidt tot hoge niveaus van obesitas en ondervoeding in alle lagen van de bevolking. Hoe kunnen we ons voedselsysteem gezonder en duurzamer maken? Hoe werken we toe naar voedsel dat lekker, beschikbaar, betaalbaar, gezonder en duurzaam is voor iedereen, geproduceerd met respect voor dieren en onze planeet? Voor zo'n grote verandering zijn baanbrekende innovaties nodig. Foodvalley NL, een onafhankelijke internationale organisatie, zet zich in om samen te werken met koplopers om de wereldwijde transitie naar een duurzaam voedselsysteem te versnellen.

Wat komt aan bod tijdens deze lezing?

  • Welke uitdagingen heeft het huidige voedselsysteem?
  • Hoe kunnen we ons voedselsysteem duurzamer en gezonder te maken?
  • Groente en fruit stimuleren met de Food Boost Challenge.    
  • Personalised Nutrition: waarom gepersonaliseerd voedingsadvies de toekomst wordt.
  • Shared Facility Finder: het herformuleren van producten.

De sprekers: