Hoe past Petra haar leefstijl aan?

Petra volgt al langere tijd het Online Leefstijlprogramma, samen met haar man wandelt ze elke dag een rondje.

Welk cijfer van 1 tot 10 geef je jezelf op de verschillende pijlers van het Leefstijlkompas?

Voeding 8

Beweging 8

Slaap 7

Verbinding 8

Ontspanning 7

Wat was de reden voor jou om te beginnen aan een gezonde(re) leefstijl?

Ik ben aan het programma van dokter Tamara begonnen omdat ik al heel lang worstel met mijn overgewicht en dat ik heb gehoord dat ik diabetes type 2 heb. Dit was voor mij de doorslag om iets te zoeken wat mij kan helpen. Dokter Tamara en het team komt op mij betrouwbaar over omdat het professionals zijn. Ik ben blij dat ik de stap heb genomen. Ik volg nu ook het programma van keer diabetes 2 om van voeding leeft, dit is echt gericht op diabetes. Dit heeft nu even mijn aandacht gevraagd. Nu ik dit een beetje onder de knie heb kan ik me weer op dit programma richten en dat ga ik met veel plezier doen.

Hoe maak je tijd vrij om voor jezelf te zorgen?

Ik wandel bijna elke ochtend voordat ik naar mijn werk ga, na het avondeten maak ik ook vaak nog even een ommetje met mijn man. Ik kan dan even de dag goed beginnen en afsluiten. Ook doe ik leuke dingen in het weekend en ik mediteer af en toe om even goed tot rust te komen.

Hoe pak jij je gezonde leefstijl weer op na een dipje?

Dit vind ik best wel lastig. Ik heb nu even een periode dat ik niet goed in mijn vel zit en dan vind ik het lastig om niet te snoepen. Ik ben nu weer op de goede weg maar het is niet makkelijk. Ik heb op deze vraag eigenlijk nog niet het goede antwoord gevonden.

Wat zou je volgende maand beter willen doen?

Ik ga de komende maand mij weer richten op het eten van 3 maaltijden en geen tussendoortjes.

Wat is jouw leefstijltip voor iedereen die dit leest?

Mijn advies is om tijd voor jezelf te maken. Als je niet goed voor jezelf zorgt dan mis je de basis om al het andere in je leven goed te kunnen doen en om ervan te kunnen genieten.

Categorieën: leefstijl aanpassen