Online programma: Werk en leefstijl

Je herkent het vast wel: wanneer je bezig bent met jouw gezonde leefstijl gaat dat thuis heel goed. Maar wanneer je op je werk bent, is het ineens een veel grotere uitdaging. En dat is best vervelend want je brengt veel tijd door op je werk. Hoe kan dat beter? Daar vertellen ik en mijn team je graag meer over. Je kunt namelijk zelf veel kleine stapjes zetten om je gezondheid op het werk te verbeteren.

In dit korte programma van 6 inhoudelijke videolessen zoomen we in op de uren die je doorbrengt op het werk. En dan niet alleen hoe je kunt zorgen dat je daar op je voeding let, maar ook hoe je om kunt gaan met je collega's, stress, beweging etc. Je zult zien: alles heeft met elkaar te maken. Ga je meer bewegen? Dan slaap je vaak ook beter en heb je de volgende dag meer energie om bijvoorbeeld ook lekker te koken. Lukt het je om even ademhalingsoefeningen te doen, bijvoorbeeld als je gaat plassen? Dan zal je stresslevel dalen en kan je er weer even tegenaan.

Je hoeft dus echt niet alles tegelijk aan te pakken. Start met één pijler en de rest volgt vanzelf. Mijn belangrijkste tip: je moet helemaal niets, behalve kiezen wat bij je past. Kun jij nog wel een steuntje in de rug gebruiken bij het veranderen van jouw leefstijl? Meld je dan aan voor dit programma!

Het programma wordt door je zorgverzekering vanuit het preventiebudget betaald en je hoeft zelf niks voor te schieten. Wij declareren voor jou. Aan het einde van het programma kan je een deelname certificaat downloaden.

Wat vond je de meest waardevolle tip in het programma?

Het meest verrassend vond ik het belang van sociale contacten op je gezondheid, meest waardevol de tips om beter te slapen.

Dirk, 26 jaar

Pauzes inlassen tijdens het werk met de ontspanningsoefeningen. Leuke tips over meer bewegen gedurende de dag.

Marieke, 37 jaar

Zorgen dat je taken afhandelt en op tijd pauze nemen. En de recepten zijn heel handig en lekker!

Anita, 52 jaar

Veel gestelde vragen

Wat is een online programma?

In een omgeving en tijd die jou uitkomt kun je het programma doorlopen. Je hoeft er de deur niet voor uit en kunt op je laptop, PC of telefoon meekijken. Je hebt verder niets nodig.

Wat zijn de tijden?

Kijken wanneer jij wilt! Elke module bestaat uit een korte videoles die je wanneer het jou het beste uitkomt kunt bekijken. 

Je hebt een jaar toegang tot de lessen, dus iets terugkijken kan altijd.

Ik weet (n)iets over leefstijl

Voor elk wat wils! Is je kennis over gezonde leefstijl nog niet zo groot? Of is het wellicht wat weggezakt? Dan is dit je kans! Ik begin echt bij de basis. En stapsgewijs lopen we alle belangrijke onderdelen door om ook leefstijlgenieter te worden. 

Waarom organiseer je dit programma?

Ik ben groot voorstander van brede aanpak: alle onderdelen voor het verbeteren van je leefstijl komen aan bod. Lekker praktische lessen én zeker geen opgeheven vingertje. Stop met moeten! 

Moet ik iets installeren?

Nee hoor, helemaal niets. Wij adviseren Google Chrome te gebruiken, maar ook met andere browsers werkt het prima. Je kunt de lessen volgen op je telefoon, PC, Mac of tablet.

Moet ik DIRECT al starten?

Je kunt starten wanneer jij wilt. De beste tijd is natuurlijk wel nu! Maar je hebt een jaar toegang tot de modules, je kunt dus ook altijd nog een keer terugkijken. 

Ik weet heel veel over leefstijl

Voor elk wat wils! Is je kennis over gezonde leefstijl al groot? Wil je het beter leren toepassen en op de juiste manier? Ook dan zit je goed! Ik help ook jou graag verder. 

vergoeding

De kosten van het programma zijn € 29, wij regelen wij de declaratie. Het gaat niet van je eigen risico af. Vanuit het preventiebudget van je aanvullende verzekering wordt deze verrekend tot het maximale bedrag van je budget. 

Dokter Tamara

Huisarts en auteur

Leefstijlpionier, zo word ik vaak genoemd. Al tijdens mijn studie tot huisarts drong het tot mij door dat je leefstijl een enorme invloed heeft op héél veel ziektes en je mentale gezondheid. Een pil voorschrijven is in veel gevallen erg belangrijk, maar steeds vaker zie ik dat met iets meer aandacht voor je leefstijl de medicijnen – nog even of voor altijd – achterwege kunt laten.

Dit online programma hebben mijn team en ik gemaakt om je te helpen op je werk gezondere keuzes te maken. Nachtdiensten, zittend werk of wisselende werktijden kunnen ervoor zorgen dat dit niet altijd eenvoudig gaat. Het Werk en leefstijlprogramma van dokter Tamara helpt je hierbij.